Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 280
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 6774
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 268
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 280
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 6774
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 268
Składniki
Jajka wbij do miski, dodaj cukier i ubijaj przez 10 minut na puszystą masę. Wciąż miksując do jajek małym strumieniem wlewaj olej. Dodaj proszek do pieczenia i budyń. Dokładnie wymieszaj. Do masy dodawaj po troszku mąkę i dokładnie połącz . Wsyp rodzynki. Wymieszaj. Ciasto wylej do keksówki i piecz 45 minut w temperaturze 180 stopni.